Skip to main content

Website maken

Webhost en domeinnaam

Een website moet op een web-server staan om door iedereen met een internet verbinding gelezen te kunnen worden. Een web-host is een bedrijf dat web-servers heeft waar websites op gezet kunnen worden. Bij de web-host kan ook een domeinnaam worden aangeschaft. De domeinnaam is de naam waaronder de website te vinden is op internet. Lees hier meer over wat een webhost precies doet. Om gebruik te maken van de webserver en domeinnaam moet elke maand/jaar een bedrag worden betaald. IT&F kan de webhosting verzorgen, maar er kan ook worden gekozen voor een andere webhost.

Teksten

Het is belangrijk dat de teksten, die op de website geplaatst worden, professioneel overkomen. Er kan gekozen worden om de teksten zelf te schrijven, maar dit kan ook worden uitbesteed. Wilt u weten hoe u aan professionele teksten komt? IT&F adviseert u graag.
Het is aan te raden om regelmatig een nieuwsbrief te maken en deze te plaatsen op de website. Daarmee blijven klanten niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws, maar worden ze ook gestimuleerd om de website vaker te bezoeken. En hoe meer en hoe vaker mensen de website bekijken, hoe hoger de website in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google komt.

Afbeeldingen

Foto’s en andere afbeeldingen zijn heel belangrijk voor een website. Ze bepalen voor een groot deel hoe de website overkomt. U kunt voor uw website zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen gebruiken of kiezen voor professioneel beeldmateriaal. In beide gevallen worden de beelden zo bewerkt dat ze geschikt zijn voor uw website.

WordPress

Alle websites die IT&F maakt, zijn gekoppeld aan WordPress. WordPress is een Content Management Systeem (CMS), dat ervoor zorgt dat de teksten en afbeeldingen van een website door iedereen makkelijk kunnen worden aangepast. Daarnaast kan met behulp van WordPress makkelijk een nieuwsbrief worden gemaakt en geplaatst op de website.

Responsive Design en Bootstrap 5

Responsive Design betekent dat het ontwerp van uw website zich aanpast aan de grootte van het scherm, waarop de website wordt bekeken. Doordat de website met behulp van Bootstrap 5 is ontwikkeld, zal deze er altijd op grote schermen (laptop) en kleine schermen (tablet en mobiele telefoon) goed uit zien.  

Werkwijze

Op basis van uw wensen en keuzes wordt een ontwerp gemaakt. Van dit ontwerp wordt een afbeelding gemaakt, die als uitgangspunt zal dienen bij het maken van de website. Als u tevreden bent over het ontwerp, begint de bouwfase van uw website en zal de website op internet te zien zijn. Tenslotte wordt uitleg gegeven over de werking van WordPress, zodat duidelijk wordt hoe de teksten en afbeeldingen van de website kunnen worden aangepast.

Website onderhoud en/of restylen

Net als alle andere computer software wordt ook WordPress steeds verbeterd en aangepast aan de wensen en bedreigingen van de huidige tijd. Daarom worden er om de zoveel tijd updates gepubliceerd van het WordPress systeem en is het aan te raden deze ook te installeren. Dit is niet moeilijk en kan in principe door iedereen worden gedaan. Soms kan het echter toch voorkomen dat het updaten niet lukt of dat er problemen ontstaan na het updaten van de website. In dat geval kan IT&F hulp bieden. Neem contact op en stel uw vraag.

Naast het updaten van de website kan het ook nodig zijn om het ontwerp of template van de website te veranderen of aan de huidige tijd aan te passen. Hoewel met behulp van WordPress de teksten en afbeeldingen van de website makkelijk kunnen worden veranderd, is het vaak niet mogelijk om het ontwerp van de website te veranderen. Mocht er toch een verandering van het ontwerp of template van de website nodig zijn dan kan IT&F hierbij helpen.