Skip to main content

Website maken

Webhost en domeinnaam

Een website moet op een webserver staan om door iedereen met een internet verbinding gelezen te kunnen worden. Een webhost is een bedrijf dat webservers heeft waar websites op gezet kunnen worden. Bij de webhost kan ook een domeinnaam worden aangeschaft. De domeinnaam is de naam waaronder de website te vinden is op internet. Deze naam moet uniek zijn en is gekoppeld aan een webhost account oftewel aan de plek op de server waar de website is opgeslagen. Om gebruik te maken van de webserver moet elke maand/jaar een bedrag worden betaald. IT&F kan de webhosting verzorgen, maar er kan ook worden gekozen voor een andere webhost.

Teksten

Het is belangrijk dat de teksten, die op de website geplaatst worden, professioneel overkomen. Er kan gekozen worden om de teksten zelf te schrijven, maar dit kan ook worden uitbesteed. Wilt u weten hoe u aan professionele teksten komt? IT&F adviseert u graag.
Het is aan te raden om regelmatig een nieuwsbrief te maken en deze te plaatsen op de website. Daarmee blijven klanten niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws, maar worden ze ook gestimuleerd om de website vaker te bezoeken. En hoe meer en hoe vaker mensen de website bekijken, hoe hoger de website in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google komt.

Afbeeldingen

Foto’s, plaatjes en andere afbeeldingen zijn heel belangrijk voor een website. Ze bepalen voor een groot deel hoe uw website overkomt. Daarnaast kan met behulp van een plaatje nadruk worden gelegd op zaken, die door de klant moeten worden gezien. U kunt voor uw website zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen gebruiken of kiezen voor professioneel beeldmateriaal. In beide gevallen bewerkt IT&F de beelden zo, dat ze geschikt zijn voor uw website.

WordPress

Alle websites die IT&F maakt, zijn gekoppeld aan WordPress. WordPress is een Content Management Systeem (CMS), dat ervoor zorgt dat de teksten en afbeeldingen van een website door iedereen makkelijk kunnen worden aangepast. Daarnaast kan met behulp van WordPress makkelijk een nieuwsbrief worden gemaakt en geplaatst op de website.

Responsive Design en Bootstrap 5

Responsive Design betekent dat het ontwerp van uw website zich aanpast aan de grootte van het scherm, waarop de website wordt bekeken. Doordat de website met behulp van Bootstrap 5 is ontwikkeld, ziet deze er altijd zowel op grote schermen (laptop) als op kleine schermen (tablet en mobiele telefoon) goed uit.  

Werkwijze

Op basis van uw wensen en keuzes wordt een ontwerp gemaakt. Van dit ontwerp wordt een afbeelding gemaakt, die als uitgangspunt zal dienen bij het maken van de website. Als u tevreden bent over het ontwerp, begint de bouwfase van uw website en zal de website op internet te zien zijn. Tenslotte wordt uitleg gegeven over de werking van WordPress, zodat duidelijk wordt hoe de teksten en afbeeldingen van de website kunnen worden aangepast.

Website restylen

Hoewel een website met behulp van WordPress makkelijk is aan te passen, kan het soms toch voorkomen dat het wijzigen niet lukt of dat er problemen ontstaan bijvoorbeeld na het updaten van de website. In dat geval kan IT&F hulp bieden. Neem contact op en stel uw vraag.