Skip to main content

Websites

Wat is er nodig om een website te kunnen maken?

Webhost en domeinnaam

Een website moet op een webserver staan om door iedereen gelezen te kunnen worden. De webserver zorgt ervoor dat de website bereikbaar en zichtbaar is voor iedereen met een internetverbinding. Een webhost is een bedrijf dat webservers heeft waar websites op gezet kunnen worden. Bij de webhost kan ook een domeinnaam worden aangeschaft. De domeinnaam is de naam waaronder uw website te vinden is op internet. Deze naam moet uniek zijn en is gekoppeld aan een webhost account oftewel aan een plek waar de website is opgeslagen. Om gebruik te maken van de webserver moet elke maand/jaar een bedrag worden betaald. IT&F kan de webhosting verzorgen, maar u kunt er ook voor kiezen zelf een webhost te regelen.

Teksten

Op uw website vertelt u onder andere waarom uw klant bij u moet zijn, wat u aanbiedt en hoe iemand contact met u kan opnemen. Het is belangrijk dat die webteksten professioneel overkomen. Wilt u weten hoe u aan professionele teksten komt? IT&F adviseert u graag.
IT&F raadt u aan om regelmatig een nieuwsbrief te maken en te versturen. Daarmee houdt u uw klanten niet alleen op de hoogte van uw activiteiten en nieuws, maar stimuleert u hen ook om uw website vaker te bezoeken. En hoe meer bezoekers op uw website, hoe hoger uw website in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google komt.

Afbeeldingen

Foto’s, plaatjes en andere afbeeldingen zijn heel belangrijk voor een website. Ze bepalen voor een groot deel hoe uw website overkomt. Daarnaast kan via een plaatje nadruk worden gelegd op zaken, die door de klant moeten worden gezien. U kunt voor uw website zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen gebruiken of kiezen voor professioneel beeldmateriaal. In beide gevallen bewerkt IT&F de beelden zo, dat ze geschikt zijn voor uw website.

WordPress

Alle websites die IT&F maakt zijn gekoppeld aan WordPress. WordPress is een Content Management Systeem (CMS), dat er voor zorgt dat u makkelijk de teksten en afbeeldingen van uw website kan aanpassen.

Responsive Design en Bootstrap 5

Responsive Design betekent dat het ontwerp van uw website zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop de website wordt bekeken. Zo zorgt IT&F door middel van Bootstrap 5 ervoor dat uw website er zowel op grote schermen (laptop) als op kleine schermen (mobiele telefoon) goed uitziet.  

Werkwijze

Wilt u uw website door IT&F laten ontwikkelen? Dan bespreken we eerst alle hiervoor genoemde onderwerpen en mogelijkheden. Op basis van uw wensen en keuzes maakt IT&F een eerste ontwerp.
Als u (eventueel na enkele aanpassingen) tevreden bent over het ontwerp, begint de bouwfase van uw website. Na het afronden van deze fase krijgt u uitleg over hoe u zelf makkelijk de teksten en afbeeldingen van uw website kunt aanpassen.

Website restylen

Hoewel een website met behulp van WordPress makkelijk is aan te passen, kan het soms toch voorkomen dat het wijzigen niet lukt of dat er problemen ontstaan bijvoorbeeld na het updaten van de website. In dat geval kan IT&F hulp bieden. Neem contact op en stel uw vraag.