Skip to main content

Website ontwerpen

Bij het ontwerpen van een website moet met een aantal dingen rekening worden gehouden:

  • Het ontwerp van een website bepaalt, net als bij andere producten, de eerste indruk. Een website van een accountskantoor zal een ander gevoel moeten overbrengen dan de website van een speeltuin.
  • De foto’s en afbeeldingen, die worden gebruikt, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer van de website.
  • Naast plaatjes zullen de teksten, die op de website worden gezet, belangrijk zijn om de juiste boodschap over te brengen. Hoe een tekst wordt weergegeven, welk lettertype, hoe groot en welke kleur, zal daarbij een belangrijke rol spelen.
  • Voor de bezoeker moet het duidelijk zijn waar alle informatie, die de website weergeeft, te vinden is en hoe naar deze informatie kan worden genavigeerd via het menu van de website.
  • Het logo van het bedrijf of de instelling waar de website voor gemaakt wordt, moet uiteraard overal duidelijk te zien. Daarnaast moet de rest van het ontwerp passen bij het logo. Het is daarom belangrijk dat het logo gemaakt wordt, voordat er een website ontworpen wordt.

Het ontwerp voor de website kan door IT&F worden gemaakt of door de klant worden aangeleverd.

Restylen

Hoewel de teksten en plaatjes van een website met behulp van WordPress makkelijk zijn aan te passen, is het niet mogelijk om de structuur van de website te veranderen. De structuur van de WordPress website wordt bepaald door het thema of template dat gebruikt is. Mocht het nodig zijn om dit te veranderen dan kan IT&F hierbij de helpende hand bieden. Daarnaast kan het soms voorkomen dat het wijzigen niet lukt of dat er problemen ontstaan na bijvoorbeeld het updaten van de website. Ook In dat geval kan IT&F adviseren of helpen. Neem contact op en stel uw vraag.