Skip to main content

Website maken

Wat is er nodig om een website te maken:

Webhost en domeinnaam

Een website moet op een web-server staan om door iedereen met een internet verbinding gelezen te kunnen worden. Een web-host is een bedrijf dat web-servers heeft waar websites op gezet kunnen worden. Bij de web-host kan ook een domeinnaam worden aangeschaft. De domeinnaam is de naam waaronder de website te vinden is op internet. Lees hier meer over wat een webhost precies doet. Om gebruik te maken van de webserver en domeinnaam moet elke maand of jaar een bedrag worden betaald.

Afbeeldingen

Een logo is een belangrijk onderdeel van een website. Dit is meestal op alle pagina’s van de website te zien. Naast het logo zijn andere foto’s en afbeeldingen heel belangrijk voor een website. Ze bepalen voor een groot deel hoe de website overkomt. U kunt voor uw website zelfgemaakte foto’s en afbeeldingen gebruiken of kiezen voor professioneel beeldmateriaal. In beide gevallen moeten de beelden zo worden bewerkt dat ze geschikt zijn voor een website.

Teksten

Het is belangrijk dat de teksten, die op de website geplaatst worden, professioneel overkomen. Er kan gekozen worden om de teksten zelf te schrijven, maar dit kan ook worden uitbesteed.
Het is aan te raden om regelmatig een nieuwsbrief te maken en deze te plaatsen op de website. Daarmee blijven klanten niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws, maar daarnaast wordt ook de website vaker bezocht. En hoe vaker mensen de website bekijken, hoe hoger de website in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google komt.

WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS), dat ervoor zorgt dat de teksten en afbeeldingen van een website door iedereen makkelijk kunnen worden aangepast. Daarnaast kan met behulp van WordPress makkelijk een nieuwsbrief worden gemaakt en geplaatst op de website. Om WordPress te kunnen gebruiken moet dit worden geinstalleerd op de server van de webhost. Daarna kan door een WordPress thema te installeren het design van de website worden aangepast.

Website onderhoud en/of restylen

Net als alle andere computer software wordt ook WordPress steeds verbeterd en aangepast aan de wensen en bedreigingen van de huidige tijd. Daarom worden er om de zoveel tijd updates gepubliceerd van het WordPress systeem en is het aan te raden deze ook te installeren. Dit is niet moeilijk en kan in principe door iedereen worden gedaan. Soms kan het echter toch voorkomen dat het updaten niet lukt of dat er problemen ontstaan na het updaten van de website.

Naast het updaten van de website kan het ook nodig zijn om het ontwerp of template van de website te veranderen of aan de huidige tijd aan te passen. Hoewel met behulp van WordPress de teksten en afbeeldingen van de website makkelijk kunnen worden veranderd, is het vaak niet mogelijk om het ontwerp van de website te veranderen. Mocht er toch een verandering van het ontwerp of template van de website nodig zijn dan kan IT&F hierbij helpen.